Overgang Aandoeningen En Je Toch Beter Voelen

De overgang is voor veel vrouwen een lastige fase in het leven. Wij gaan in op de overgang aandoeningen tijdens de overgang en tot slot laten we je zien hoe je toch op een leuke manier de overgang door kunt komen…

Wat is de overgang?

overgang menstruatieDe levensfase waarbij vrouwen van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode gaan is de overgang. De vrouwelijke hormonen zoeken in deze fase naar een nieuw evenwicht. De overgang kan tot wel 10 jaar duren! Het menselijk lichaam ziet complex in elkaar…

De overgang en de menopauze worden vaak gezien als een en hetzelfde. Dat is niet juist. De menopauze is de laatste menstruatie. Deze vindt plaats zo rond de 50 jaar. De menstruatie wordt echter al ver voor je 50ste onregelmatig.

In de overgang daarentegen produceren de eierstokken veel minder van het hormoon oestrogeen. Het lichaam verandert daardoor. De invloed van de overgang op het lichaam is divers. De overgang is geen aandoening maar je kunt wel veel last hebben van diverse symptomen.

Lichamelijke aandoeningen

De aandoeningen tijdens de overgang variëren van lichamelijke klachten tot geestelijke klachten. In de eerste fase van de overgang wordt de menstruatie al onregelmatiger wat zich uit in soms hevig bloedverlies.

De bekende overgangsklachten die vrouwen kunnen hebben zijn:

1.       Opvliegers

2.       Hevig transpireren

3.       Moeheid


 

Wil jij ook 1 kledingmaat zakken in 7 weken?

Opvliegers zijn perioden waar je het plotseling heel warm krijgt en hevig gaat zweten. Opvliegers treden spontaan op maar kunnen ook beïnvloed worden door stress en alcohol.  Plotseling hevig zweten is zeer onaangenaam vooral als er mensen in de buurt zijn. Daarom is deze aandoening vervelend. Ook ’s nachts kunnen opvliegers optreden wat vervelend kan zijn.

De andere aandoeningen in de overgang zijn

1.       Hoofdpijn

2.       Duizeligheid

3.       Spierpijn

4.       Hartkloppingen en pijn op de borst

5.       Droge huid

6.       Urine incontinentie

De droge huid ontstaat vooral rondom de vagina. De huid wordt dunner door de verminderde hormoonproductie en daardoor hebben veel vrouwen last en zelfs pijn bij het vrijen. Ook urineverlies is de oorzaak van de verminderde hormoonproductie maar heeft ook slijtage, en bevallingen als oorzaak. Ook op de rest van het lichaam word de huid dunner. Op de huid kan de beharing toenemen door een toename van het mannelijk hormoon androgeen en een afname van de oestrogeenproductie.

Bij veel vrouwen zakt in deze fase het seksleven naar een nieuw dieptepunt. Maar er is ook iets positiefs te melden. Vrouwen hoeven niet meer bang te zijn voor ongewenst zwangerschap.

Geestelijke Aandoeningen

Naast de lichamelijke aandoeningen kennen we ook geestelijke aandoeningen en klachten. Enkele voorbeeld hiervan zijn stemmingswisselingen, moeheid en lusteloosheid.overgang aandoening

Bij beginnende overgang is een veelgehoorde klacht boosheid. De dagelijkse beslommeringen worden dan voor de vrouw even teveel. Denk aan het huishouden, het gezin, de maaltijd, de was etc…

Vaak ontstaat een opbouwende periode waarin ergernissen zich opstapelen. Tot het moment dat je uit je slof schiet en flink boos wordt…. Dit kan het moment zijn dat de overgang is begonnen.

De boosheid heeft vaak ook haar weerslag op het huwelijk. De boosheid kan namelijk een tijd aanhouden. Het is belangrijk dat je partner op de hoogte is van de mogelijke verschijnselen van de overgang. Dit kweekt begrip en kan een relatie of huwelijk redden!

In de overgang en er toch goed uitzien?

De overgang is een nare periode voor veel vrouwen. Alle aandoeningen hebben hun weerslag op jouw als persoon. Maar ondanks alles wil je wel zoveel mogelijk je mooie figuur terug of behouden! Daar hoef je niet langer over in te zitten. Als jij de leeftijd hebt bereikt dat je in de overgangsfase zit dat herken je vast het volgende:

 

1.       Je kunt niet naar volle tevredenheid in de spiegel kijken

2.       Je kleren zitten niet meer lekker

3.       Je bent moe van diëten

4.       Je wilt niet urenlang sporten

5.       Niets lijkt te werken…

 

Geeft jezelf het uiterlijk terug dat je verdient!

Wil jij ook één kledingmaat zakken in 7 weken ?

 

Klik HIER en ontdek hoe ook jij SLANK door de overgang kunt! >>

Tags: ,
Vorig Bericht

Overgang En Menstruatiepijn

Volgende Bericht

Hoe de overgang de verandering op jouw figuur inzet en voor gewichtstoename zorgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *