Overgang En Menstruatiepijn

overang en menstruatiepijnVoor vrouwen van middelbare leeftijd is een veranderende menstruatie een teken dat de overgang is begonnen. Vaak treedt een veranderende menstruatie in de eerste fase van de overgang op. De overgang en menopauze worden vaak door elkaar gebruikt maar hebben een verschillende betekenis. De menopauze is het moment waarop een vrouw de laatste menstruatie krijgt. De overgang bestrijkt de volledige periode, van pre-menopauze tot post-menopauze.

De overgang is het gevolg van hormonale veranderingen in het vrouwelijk lichaam. Deze veranderingen kunnen veel teweeg brengen. Een veranderende ongesteldheid is een van de symptomen van de overgang en vaak de eerste merkbare verandering. Dat is dan ook het teken dat de overgang begonnen is.

Veranderende ongesteldheid en menstruatie

Een veranderende ongesteldheid is een van de symptomen van de overgang. De menstruatie is de eerste merkbare verandering en teken dat de overgang is begonnen.

De menstruatie verloopt anders dan in de periode vóór de overgang. Tijdens de overgang kan de periode van ongesteldheid juist korter duren. Maar ook kan de ongesteldheid juist gepaard gaan met hevige menstruatie en zware bloedingen.

De oorzaak van mogelijk hevige menstruatie is de hormoonhuishouding dat sterk veranderd. Voornamelijk het hormoon oestradiol en oestrogeen zijn de oorzaak. Het hormoon oestradiol is een geslachtshormoon en vermindert in de overgang. Ook de productie van oestrogeen en progesteron in de eierstokken neemt af. De afnemende productie van hormonen veroorzaken allerlei veranderingen in het lichaam. Zo hebben een afnemende productie van oestrogeen en progesteron het gevolg dat de opbouw van het baarmoederslijmvlies afneemt. Daardoor zal de menstruatie uitblijven en op termijn zelfs verdwijnen.

Afstoting baarmoederslijmvlies

Tijdens de overgang kan een abnormale afstoting van het baarmoederslijmvlies plaats vinden. De oorzaak hiervan is de vermindering van de hormoonproductie door de eierstokken. Dit zorgt ervoor dat de hormoonspiegel daalt en daardoor het slijmverlies wordt afgestoten. De afstoting van het slijmvlies zorgt voor een bloeding. Dit is de menstruatie. Soms kan een bloeding ook een andere oorzaak hebben zoals een poliep of zelfs een ontsteking. Raadpleeg dan je huisarts!

Wanneer stopt de menstruatie?

bij het naderen van de menopauze worden de perioden tussen de menstruatie juist langer. Op den duur blijft de menstruatie helemaal uit. Als de menstruatie voor meer dan een jaar is gestopt dan heeft de menopauze plaatsgevonden.

Veel veranderingen en je toch beter voelen ?

Wij begrijpen dat de overgang geen prettige periode is. Als vrouw voel je vele veranderingen die ook nog eens haar gevolgen hebben voor het uiterlijk. Moet je je ook nog ongelukkig voelen over je uiterlijk? Wij vinden van niet! Wij hebben daarom een uniek aanbod, speciaal voor vrouwen in de overgang! Dit zijn speciale uitgebalanceerde recepten speciaal voor vrouwen in de overgang. Die recepten zijn bedoeld om dat vervelende buikje wat ontstaat tijdens en als gevolg van de overgang de baas te blijven. Met unieke resultaten! KLIK HIER als je dat ook wilt!

Tags: ,
Vorig Bericht

Overgang Leeftijd

Volgende Bericht

Overgang Aandoeningen En Je Toch Beter Voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *